Bromelia

A broméliák többnyire trópusi őserdőkben, monszunerdőkben és a szavannákon élő növények. Vannak közöttük talajban gyökerező és epifit fajok is. Sok fajuk xerofiton, vagyis szárazságtűrő. Leveleik tölcséres sprirálrózsában nőnek, melyek alkalmasak a víz felfogására és raktározására. Sok faj levelén vízfelvevő pikkelyszőrök fejlődnek ki. A bromeliafélék szeretik a lágy esővizet, két öntözés között hagyjuk a földjét kiszáradni. A központi levélrózsájába mindig legyen friss víz a növénynek, a nedvességet innen veszi fel.
A növény elvirágzás után elpusztul, de gondoskodik sarjakról, amit leválasztással újra ültethetünk.
Virágzáskor a hőigénye magasabb, de figyeljünk arra, hogy 15 C-fok alá ne süllyedjen a hőmérséklet a téli időben sem.
Világos, de félárnyékos helyen érzi jól magát, gondoskodni kell számára a megfelelő páratartalomról, melyet permetezéssel oldhatunk meg.
Nem helyigényes növény, nagyon mutatós dísze lehet otthonunknak.
Terráriumok dekorálásának, élőhelyének berendezésére is igen alkalmas növények. 

 

Tovább
 

***A képek csak tájékoztató jellegűek, a növények mérete és színe részben eltérhet a képen látott növényekétől. A képen látott növények színe függ a tartási körülményektől, a hőmérséklet és fényviszonyoktól, valamint a fotózás körülményeitől is. Minden a kategóriában lévő növény a fotókon látható kiegészítő termékek nélkül kerül csomagolásra, az árak is a kiegészítő termékek nélkül értendőek!*** 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tovább